URHEILU JA KULTTUURI

17.03.19

Lotta Lepistö viimeisen etapin voittoon

Lotta Lepistö kiri jälleen yhden voiton Trek-Segafredo tallilleen Espanjassa Setmana Ciclista Valenciana etappiajon viimeisellä etapilla.

Voitto oli Lepistön toinen kisassa, sillä hän voitti myös edellisen, toisen etapin.

Lähde: SK24

17.03.19

Sataedun koulutukset kiinnostivat nuoria yhteishaussa

Sataeduun haki ensisijaisesti 412 nuorta. Hakijamäärä on samaa tasoa kuin viime vuonna.

Sataedussa oli kaikkiaan haettavana noin 470 eri alojen opiskelupaikkaa Huittisten, Kankaanpään, Kokemäen, Nakkilan ja Ulvilan toimipaikoissa. Kevään yhteishaku on tarkoitettu perusopetuksen päättäville ja ilman ammatillista koulutusta oleville nuorille.

Sataedun suosituimpia opinto-aloja ovat edelleen sosiaali- ja terveysala, hius- ja kauneusala sekä media-ala. Myös Kokemäeltä Huittisiin siirtyvä logistiikka-alan koulutus on herättänyt paljon kiinnostusta sekä samoin tekniikka-alalle hakeneiden kestosuosikki, sähköala.

Monia mahdollisuuksia yhteishaun jälkeenkin

Yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 13.6.

Satakuntalaisten nuorten tilanne on sikäli hyvä, että toisen asteen koulutuspaikkoja joko ammatillisessa koulutuksessa tai lukiossa riittää kaikille perusopetuksen päättäville. Hakijoiden toiveet alasta ja paikasta eivät kuitenkaan aina kohtaa. Ammatilliseen koulutukseen voi nykyään hakea ympäri vuoden ns. jatkuvassa haussa. Tätä väylää voi käyttää, jos ei saa paikkaa yhteishaussa.

Lähde LS

06.03.19

Dannyn istumakonsertti-show täytti Lalliksen

Lallintalon yleisö innostui lopulta myös nousemaan ylös istuimiltaan Dannyn kiertue setin päätteeksi. Artistin Viimeinen ilta Dannyn kanssa -kiertue on  loppusuoralla. Lalliksella esiintyi myös Erika Vikman.

Lauantai 12.1. Köyliön Lallintalon kaikki 600 tuolia olivat täynnä. Paljon nähneen talon ensimmäinen istumakonsertti  toimi hyvin. 

06.03.19

MuSalle lisenssi ykköseen - ehtona pelaaminen Porin Stadionilla

Palloliitto on myöntänyt Musan Salamalle lisenssin Miesten ykköseen. Pelikentäksi on myönteisessä nyt lisenssissä määritelty Porin Stadion.

Seura on lähestynyt asiassa Palloliittoa ja pyrkii tekemään voitavansa päätöksen suhteen. Seura aloittaa vuoropuhelun sekä Palloliiton olosuhdepäällikön että Porin kaupungin kanssa välittömästi Musan kentän kehittämistoimenpiteiden osalta.

Palloliitto viestittää päätöksellään futiskansalle viestin että nousu Porin korkeimmalla sarjatasolla pelaavaksi joukkueeksi tarkoittaa MuSalle kasvamista kaikilta osin. Se tarkoittaa kasvamista koko Porin joukkueeksi ja Porin yhteiseksi jutuksi. Teemme kaikkemme siltä osin että pelit pelattaisiin Musan kentällä, mutta samaan aikaan seuran, kannattajien sekä joukkueen on varauduttava siihen että joukkue pelaa pelinsä Stadionilla, kerrotaan MuSa tiedotteessa.

Päätös on pettymys, sillä MuSan Wembleyn tunnelma ja miljöö on ainutlaatuinen. Asiasta etsitään positiiviset puolet ja käännetään lopulta voitoksi. Päätös vaikuttaa myös muiden joukkueiden toimintaan Porissa, kerrotaan Musasta.

06.03.19

Anssi Kela Rauman Talvipäiville

Raumalla helmikuun 22.–24. järjestettävä opettaja opiskelijoiden Talvipäivät kokoaa kanaalikaupunkiin kaikkiaan lähemmäs 3000 opiskelijaa viikonlopun viettoon.

Talvipäivien musiikillinen ohjelmisto alkaa olla paketissa, sillä viime viikolla  julkaistiin tapahtuman pääesiintyjäksi Anssi Kela. Jo aiemmin Rauman Talvipäivien artisteista on paljastettu muun muassa Atomirotta, Ruusut, Viljamin äiti, Tico Tico ja Sekslaatio.

Pähkinänkuoressa Talvipäivät pitää sisällään opiskelijoiden yhdessäoloa, päivätansseja, talviriehaa eri lajien parissa sekä tietenkin iltajuhlia. Opettajaksi opiskelevien talvipäiväperinne on jatkunut katkeamattomana ensimmäisistä, vuonna 1947 pidetyistä Kajaanin Talvipäivistä lähtien.

Alkuaikoina ohjelman pääpaino oli urheilu- ja  kulttuuriaiheisissa kilpailuissa. Sittemmin Talvipäivät on kehittynyt ohjelmaltaan monipuoliseksi opeopiskelijoiden suurtapahtumaksi. Nykyisin Talvipäivät on Suomen suurin yhden alan opiskelijatapahtuma

06.03.19

Leo-Pekka Tähti jo kahdeksannen kerran Porin Vuoden urheilija

Maailman nopeimman pyörätuolikelaajan Leo-Pekka Tähden valtakausi Porissa jatkuu. Tähti valittiin ylivoimaisella äänivyöryllä kotikaupunkinsa vuoden 2018 parhaaksi urheilijaksi Porin Urheilutoimittajain kerhon jäsenäänestyksessä.

Porin parhaan titteli oli Tähdelle jo kahdeksas.

Aiemmat ykkössijat ovat tulleet vuosina 2004, 2008, 2009, 2011, 2012, 2016, 2017 ja 2018.

06.03.19

Kaupanteko jatkuu Ässissä - Niko Peltola siirtyy Ilvekseen

Ässissä tällä kaudella 39 ottelua pelannut puolustaja Niko Peltola siirtyy Tampereen Ilvekseen.

Puolustaja pelasi Porissa syksystä 2016 lähtien yhteensä 159 runkosarja- ja 10 pudotuspeliottelua. Siirto on osa Ässien aiemmin uutisoitua suunnitelmaa, jolla turvataan kilpailukykyisen joukkueen rakentaminen tulevalle kaudelle.

06.03.19

Lautasen herra vaihtuu UPV:ssä

Sopimusneuvotteluita on käyty vuodenvaihteen jälkeen kiivaasti. Lukkaristakin on keskustelua käyty foorumeissa, että kuka mahtaa toimia lautasen herrana tulevana kesänä.

 

Aloitetaan kuitenkin jatkosopimuksesta. Pitkään sopimuksen tekoa miettinyt Jesse Jokela raapusti lopulta nimensä jatkopapereihin, kun Pulkkisen Henrin, Mansikkamäen Tuukan ja tulevan lukkarin kanssa saatiin sovittua tulevasta kaudesta. Pitkään edustusjoukkueen kapteenina toiminut Jokela on UPV:n kasvatti ja pelannut Superia sekä UPV:n,  Hyvinkään Tahkon ja Kankaanpään Mailan riveissä. Vuonna 2010 hänet valittiin Superpesiksen vuoden tulokkaana, joka pelasi kyseisellä kaudella 32 ottelua UPV:n paidassa.

 

Tulevalla kaudella lautasen herra on jo ulvilalaiselle pesäpalloväelle tuttu pelaaja. UPV:n riveissä hän on pelannut vuosina 2015-2017 ja viime kaudella hän pelasi Pöytyän Urheilijoissa. Yksivuotisen sopimuksen on allekirjoittanut Mattias Kitola, joka tulee toimimaan edustusjoukkueen kapellimestarina.

 

Edustusjoukkueen kotiavaus on lauantaina 25.5. klo 16, kun sarjanousija Kannuksen Ura saapuu uudistetulle Ulvilan Automaatio Areenalle. 

UPV:n Sopimuspelaajat 12.1.2019

Jesse Jokela, Mattias Kitola, Risto Kiviharju,  Erno Kulmala,  Petri Kulmala,  Tuukka Mansikkamäki,  Rami Mäkinen, Atte Piisi  ja  Henri Pulkkinen

06.03.19

Lotta Lepistö viimeisen etapin voittoon

Lotta Lepistö kiri jälleen yhden voiton Trek-Segafredo tallilleen Espanjassa Setmana Ciclista Valenciana etappiajon viimeisellä etapilla.

Voitto oli Lepistön toinen kisassa, sillä hän voitti myös edellisen,  toisen etapin.

Lähde: SK24

Bestseller

Jaetaan Keski-Satakunnan ja Porin alueilla yhteensä 20.000-40.000 talouteen, teemanumerot jopa laajemmin. Lisätiedot ja tarjouspyynnöt puh. 0500 597 259 tai 050 401 4784 ja sähköpostilla bsmyynti@gmail.com

BS Nackila

A4-kokoinen tiedote, joka ilmestyy tarvittaessa Bestseller-lehden tauoilla viikonloppuisin Nakkilassa ja Harjavallassa. Materiaalit ja tiedustelut: puh. 0500 597 259 tai turist.fi@hotmail.com

Bestbook

Taskukokoinen puhelinkalenteri Bestbook ilmestyy vuosittain. Vuoden 2016 Bestbook jaetaan 14 000 talouteen helmikuun alussa.

Yhteystiedot

0500 597 259 / Jarmo Virtanen
050 410 4784 / Pirkko Maantila
bsmyynti@gmail.com

VINKKAA JUTTU

Lähetä viesti

Tykkää meistä!